Σκέψου πόσο διαφορετικά και αργοκίνητα ήταν τα πράγματα την εποχή της dial up σύνδεσης, με σελίδες που καθυστερούσαν να "ανοίξουν" και τραγούδια ή ταινίες που "κατέβαιναν" μετά από 1 εβδομάδα. Ευτυχώς αυτά είναι παρελθόν! Στις μέρες μας η ταχύτητα ενός site δεν επηρεάζει απλά την επισκεψιμότητά του αλλά και την κατάταξή του στα αποτελέσματα αναζήτησης.

5 στατιστικά δεδομένα αποδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα ενός site για τους χρήστες:

  • Το 47% των online χρηστών περιμένουν μια σελίδα να "φορτώσει" μόλις 2 δευτερόλεπτα. Το 75% των χρηστών θα προτιμήσει να επισκεφθεί ένα ανταγωνιστικό site, από το να περιμένει να φορτώσει μια αργή σελίδα.
  • Η ζήτηση για ταχύτερα sites έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, το 2010 μια σελίδα που χρειαζόταν 6 δευτερόλεπτα για να "φορτώσει" παρουσίαζε μείωση των conversions κατά 40%. Το 2014, για τον ίδιο χρόνο τα conversions μειώθηκαν έως και 50%!
  • Το 18% των online buyers θα εγκαταλείψουν τα καλάθια αγορών τους, εάν το site καθυστερεί να "φορτώσει".
  • Το 46% των online buyers αναφέρουν ότι η ταχύτητα στο checkout είναι ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει εάν θα επιστρέψουν ξανά σε μια σελίδα ή όχι.

Συνεπώς, εάν θέλεις οι χρήστες να γεμίζουν τα καλάθια των αγορών τους στο site σου, φρόντισε η σελίδα να φορτώνει σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να προτιμήσουν να κάνουν κλικ στο site κάποιου ανταγωνιστή!

Πώς θα τσεκάρεις την ταχύτητα του site σου

Για να ελέγξεις την ταχύτητα του site σου συνολικά ή την ταχύτητα συγκεκριμένων σελίδων, χρησιμοποίησε δωρεάν το Google PageSpeed Insights. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να καταχωρήσεις το URL σου και να πατήσεις "Analyze".

Μην αμελήσεις να τσεκάρεις την ταχύτητα και της mobile version του site σου.

Τέλος, αυτό που πρέπει να κρατήσεις από τα παραπάνω είναι ότι η ταχύτητα ενός site αποτελεί σημαντική υπόθεση, τόσο για να κατατάξει η Google τη σελίδα σου ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης, όσο και για να μένουν ικανοποιημένοι οι επισκέπτες στο site σου!

Πώς θα βελτιώσεις την ταχύτητα του site σου

Η iarts σε συνεργασία με την anchorCache® σας προσφέρει ένα ισχυρό εργαλείο για άμεση βελτίωση μέχρι και 100% με πάρα πολύ μικρό κόστος.

Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από την ταχύτητα της ιστοσελίδας σου επικοινώνησε μαζί μας. Θα χαρούμε να στην απογειώσουμε!