Πέρυσι η Google ανακοίνωσε μερικές νέες αλλαγές στον αλγόριθμό της και μία από αυτές ήταν η προσθήκη του HTTPS ως παράγοντα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το HTTPS είναι ένα αρκτικόλεξο για το "Hypertext Transfer Protocol Secure" με άλλα λόγια, μια ασφαλή έκδοση του HTTP. Όποτε βλέπετε το URL μιας ιστοσελίδας να ξεκινά με https, αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα διαθέτει κρυπτογράφηση SSL και ότι είναι ασφαλής η μεταφορά ευαίσθητων πληροφοριών (όπως ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας, τραπεζικές πληροφορίες, κλπ). Έτσι γίνεται σαφές ότι δεν πρέπει ποτέ να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας σε μια ιστοσελίδα που δεν έχει HTTPS.

Το SSL είναι ένα αρκτικόλεξο για το "Secure Sockets Layer", η τεχνολογία ασφαλείας που κρυπτογραφεί το σύνδεσμο μεταξύ server και browser.

Με την εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL στην ιστοσελίδα σας, δείχνετε στους επισκέπτες ότι η ιστοσελίδα σας έχει επαληθευτεί από κάποια αρχή και δεν επιτρέπει στους hackers να παραβιάσουν τα δεδομένα σας.

Παλαιότερα δεν υπήρχε η ανάγκη εγκατάστασης SSL σε ιστοσελίδες που δεν διαχειρίζονταν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τα blogs και ιστοσελίδες παρουσίασης επιχειρήσεων. Συνήθως, το βλέπαμε σε ηλεκτρονικά καταστήματα, τράπεζες, και άλλες ιστοσελίδες όπου μεταφέρονταν ευαίσθητα δεδομένα, αλλά τώρα που η Google έχει καταχωρήσει το SSL ως παράγοντα κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης, ολοένα και περισσότεροι webmasters προχωράνε στην εγκατάσταση ενός SSL στην ιστοσελίδα τους.

Τα πλεονεκτήματα από την εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL.

1. Βελτίωση της κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης.
2. Μεγαλύτερη ακρίβεια στα στατιστικά επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στα referrals.
3. Περισσότερη ασφάλεια.
Το SSL σταματά τις man-in-the-middle επιθέσεις, κρυπτογραφεί κάθε επικοινωνία και καθιστά την ιστοσελίδα σας αξιόπιστη.
4. Αύξηση των πωλήσεων.
Με την ύπαρξη SSL στην ιστοσελίδα ο υποψήφιος πελάτης νιώθει ασφαλής και αναγνωρίζει ότι η επιχείρηση πίσω από την ιστοσελίδα σέβεται τα ευαίσθητα δεδομένα του με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα να ολοκληρώσει μια συναλλαγή.